Mais… où sont les bagages?

Det drabbar väl oss alla ibland: det där ögonblicket av desperation, då när vi tror att något är oss på väg ur händerna. Ett missat tillfälle på jobbet kanske; ett ledigt säte på tunnelbanan; minnet av en sedan länge förlorad älskare. Eller som den belgiske bonden Steven, när han utsätts för en fräck traktorstöld av två kohalvor.

Panique au village

Man anar hur den oskyldige Steven redan är på väg att gripas av panik.

När det inträffar, det där ögonblicket, vill vi kanske bara skrika rakt ut – som om det skulle hjälpa. Min traktor, min traktor! Det är ju min traktor!

Men är det verkligen det? Har det någonsin varit vår traktor, eller är den där paniken som drabbar oss bara ett sista halmstrå; ett genant försök att hålla fast vid en enda futtig skärva av lugn i en tillvaro som slår oss likt havsspray mot den omutliga vågbrytare som är vår föränderliga, och i grunden djupt otillfredsställande, vardag?

Det är viktiga frågor. Inte just de frågor vi skriver om på Mon tracteur! kanske, men icke desto mindre viktiga. Och rätt vackra, om man tänker lite på det.


Du kanske vill hjälpa oss förresten? Oftare än inte har vi allvarlig skrivkramp, så berätta gärna för oss vad vi ska skriva om. Dra ett mail till mntrctr@gmail.com (ja, alla adresser med vokaler var upptagna), så kanske vi skriver om det. Eller så går vi och dricker öl istället.

Man vet aldrig.

Men det där med ölen låter mer troligt.

Tack ändå.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s