Tags

, , ,

Hör upp, för nu blir det “Äntligen hemma” av hela skiten här!

De senaste veckorna har det nämligen varit snickarstuga hemma hos mig och JK. Det är mest jag som har snickrat, men JK har också hjälpt till genom att vara som han Willy i “Bygglust” ungefär.

Den ursprungliga målsättningen var att kasta ut ett par gamla Billy-bokhyllor, som likt ett par gamla häxor stod och ugglade längs en vägg, tog upp en massa golvyta och betedde sig allmänt hotfullt mot våra gäster.  För att fixa mer hyllplats, spara golvutrymme och komma hyfsat billigt undan bestämde vi oss för att platsbygga en bokhylla istället.

MDF-skivor, byggreglar, vinkelbeslag och färg var väl det enda som behövdes egentligen – och slutresultatet var ett fantastiskt lyft, om jag får säga det själv. I god 10-talsanda har vi naturligtvis dokumenterat hela processen medelst halvrisiga mobilbilder – kolla här:

Bonus: tv-bänk på en budget
Som om det inte vore nog med en ny, trevlig bokhylla så visade det sig att vi även fick en massa små spillbitar och färg över från konstruktionen. Som de innovatörer vi är bestämde vi oss kvickt för att snickra ihop en ny tv-bänk av spillet: en välkommen bonus, inte minst med tanke på att vår gamla tv-bänk låg och fläkte ut sig som en överviktig kosackbrottare i vardagsrummet.

Det enda som behövde köpas till var i princip ett par gångjärn och lite chipsig självhäftande plast (som ser betydligt mindre chipsig ut när den väl är på plats), så totalbudgeten för bänkprojektet uppgick väl till ungefär 250 kronor. Oerhört rimligt.

Nog om detta nu, se på bilderna istället:

Nu är det städat och fint hemma hos oss igen, och den största vinsten med allt detta snickrande var nog en nyvunnen insikt om hur tillfredsställande det är att bygga något helt själv. Om det sen blir snyggt eller inte är ju en helt annan fråga. Kommande byggprojekt är därmed: soffbord, skrivbord, modulhyllor och köksrenovering. Samt möjligen att lära sig något om ROT-avdrag.

Fantastiskt det här med den välutbildade hipstermedelklassen som tror att den klarar av vad som helst, och betalar någon annan när de märker annorlunda. Ja, jag tittar på dig. Du där i spegeln. Usch.