Lördag morgon. Ljuset letar sig in under rullgardinen. Jag har ingen uppfattning om tiden. Nyss drömde jag om att vi letade efter motorvärmarplats. Mitt i all problematik kastades jag in i verkligheten då min son, som ligger bredvid mig och sover, skriker rakt ut.

Huvudet bultar. Min fru mumlar om att hennes huvud håller på att sprängas. Jag vänder mig om. Vårt lilla resultat av kärlek ligger och tittar på mig med glada, klarvakna ögon. Han ler, jollrar.

Jag famlar efter mobilen. Samtidigt som jag gör det ber jag en stilla bön om att klockan i alla fall är efter nio, så vi fått sova ut. Klockan visar 08 prick. Fan. Jag lyfter upp min lilla son och smyger ut ur sovrummet. All tid jag kan vinna åt min fru är guld värd.

Kaffekvarnens malande fungerar som ett eko av mitt bultande huvud. Med en bebis i famnen rotar jag fram kaffekopp, fruktmusli och lite hälsofil. Ett gult kompakt mynt av konstgjorda vitaminer pyser i ett vattenglas.

Köksklockans gammeldags tickande förstärker bara huvudvärken, men den första klunken av kaffet mjukar upp sinnet. Morgonrutinen fortsätter. Vad har hänt runtom i världen inatt? Jag scannar av sportresultaten från andra sidan Atlanten, kollar Twitter och konstaterar att det var fest även igår för många andra.

Från babysittern kommer ett kontinuerligt flöde av babyjoller och ljud. Enligt gängse teori ska man efterhärma deras ljud och därmed ha någon sorts dialog med sitt barn. Så vi pratar med varandra. Han ler och skrattar när jag besvarar hans joller och grymtanden. 

Samtidigt hör jag hur det brakar till. Morgonbajset gör entré. När det sker i babysittern brukar det inte vara båda gott. Gungandet i takt med brakandet tenderar att förflytta bajset uppåt rygg och in i babysitterns tyg.

Men jag låter det ske. Det är för sent nu. Jag ställer undan kaffekoppen och lyfter upp min son och kollar ryggen. Jodå. 

Tvättlappar, våtservetter, joller, tvätt av händer. Det är så många moment och nytt bajs som upptäcks att man tillslut inte ens minns om man tvättat händerna efter den senaste upptäckten. Händerna blir tillslut torra som fnöske.

Det bultar fortfarande i huvudet medan jag smörjer in min son och tar på honom en blöja. Varsamt klär jag på honom sina kläder och går in i köket. Babysittern måste tvättas. Jag testar babygymmet, utan framgång. Vi sitter en stund i köket medan jag får i mig det sista av frukosten.

Tillslut börjar han vrida på sig och visa att han vill till sin mamma. Jag tittar på klockan. 09.08. Jag har vunnit en timme åt min fru. Vi smyger in i sovrummet. Jag lägger min son i hennes famn,  tar en mental stillbild och blir varm i hjärtat.