Tags

, ,

Är du tillbaks från semestern nu? Eller är du rent av på semester? Eftersom du läser det här så förstår jag att du har en stund över. Skönt, det är dig väl unt. Låt mig då ge dig ett förslag på vad du kan göra.

På den här bloggen skriver vi om viktiga och oviktiga saker. Ingen av oss aspirerar väl på storheter eller superlativ så vitt jag vet och det är helt i sin ordning. Men det finns de som skriver om viktiga saker och som använder sitt skrivande för att åstadkomma något större. En sån vill jag slå ett slag för idag.

Mon Tracteur har en vän som heter Fröken Ekoreko. Det är hon som förtjänas att ytterligare lyftas och läsas idag. Fröken skriver ibland om det som folk skriver om mest. Fina dagar, regniga dagar, vad som är roligt och vad som är vardag. Men hon skriver också om det som är sjukt viktigt: miljön och vad vi gör, inte gör och kan göra för att påverka den. Det är något som jag lägger mycket tid på att fundera över och jag läser på daglig basis om det på le world wide web. Det som gör att jag alltid läser Frökens blogg och som i mitt tycke skiljer ut hennes texter från andras är att hon skriver om det praktiska i vardagen som du och jag kan påverka utan att hänge sig åt esoteriska svärmerier om miljörörelsen, underbyggt med fakta. Konkret och samtidigt både läs- och tänkvärt.

Idag är Fröken frustrerad.

Ibland kan jag bli lite uppgiven över att de mest lästa inläggen på den här bloggen är receptinlägg på saft och kakor eller hur man lättast gör rent en bränd kastrull. Det känns lite som en skymf mot alla de  skitviktiga brinnande miljöinläggen jag skrivit. Som jag värkt och frustat fram. Som fått fingrarna och hjärtat att blöda. Som tagit flera dagar att skriva. Som kanske tagit lika många dagar att läsa?

Därför vill jag ge henne mitt stöd idag och jag hoppas att du gör det också! Gå in och läs hennes blogg. Lägg till den i din blogg-feed och din google reader. Läs det hon skriver och ta till dig det. Om du inte mäktar med att själv vara en kämpe: gå i vilket fall in och läs och låt det ligga och svettas i bakhuvudet och subliminalt sippra fram som ångan från de dumplings du helt säkert kommer äta till middag ikväll, imorgon eller nästa tisdag. Läs och lär, för det hon skriver om handlar inte bara om hennes eget engagemang utan lika mycket om maten du själv stoppar i dig, om kemikalierna du smörjer in dig med och giftet som du städar ditt hem med.

Plus, du får skitbra recept på flädersaft!