Tags

, ,

Man ska ha klart för sig att det är vare sig mycket eller många ansvar som vilar på mina axlar – men en lott som jag självsvåldigt tagit på mig att förvalta är att varje år utse “Sommarens låt”. Och inte ens det klarar jag av, tydligen.

Vinnaren i den prestigefulla tävlingen utses vanligtvis omkring Kristi himmelsfärds dag, det vill säga i maj månad någon gång. På grund av diverse forces majeures såsom den pågående eurokrisen har processen i år både förskjutits och förbisetts, vilket blott är att beklaga. Mina kära bloggkollegor Gustav och PA gjorde mig dock idag uppmärksam på detta faktum, och passade i samma andetag på att anklaga mig för det undermåliga sommarvädret.

 

https://twitter.com/OldStrandberg/status/225132741010788354

 

Själv tror jag inte ett smack på detta sistnämnda; alla vet att om det åskar på tre konungars dag kommer syndafloden, och jag är inte nämnvärt att klandra för detta. Men eftersom jag själv snart ska ha semester så kan jag väl ändå åta mig att bära både hundhuvud, svångrem och hängslen. Därmed: Sverige, förlåt mig.

Med det sagt skulle man nu kunna tro att exempelvis Carly Rae Jepsen, Loreen eller Panetoz skulle ta hem den ärofyllda titeln – men då skulle man ha fel. Processen för att utse Sommarens låt har mindre med popularitet eller medial uppmärksamhet att göra, än med ett antal fullständigt godtyckliga faktorer som är för irrelevanta för att nämna här.

Låt mig nu istället, i bästa schlagertradition, ringa ut det gamla året genom att presentera förra årets Sommarens låt, en härlig engelsk folkdänga från gubbarna i Oysterband: närmare bestämt Everywhere I Go.

 

 

Kuriosa: frontmannen Ray “Chopper” Cooper, allmänt (?) känd för att hångla upp damer på olika festivaler i Dalarna med omnejd, är numera enligt uppgift äktad med en svenska. Det är oklart huruvida kvinnan i fråga är dalkulla, men jag tyckte av någon anledning att det var värt att nämna här.

Hursomhelst. Nu när formaliteterna är avklarade, så ger jag er utan vidare omsvep Sommarens låt: Yane – Radioshadow.

 

 

Det är härmed en oerhört exklusiv och högkvalitativ skara låtar Yane gör sällskap. Hjärtliga gratulationer till alla inblandade – däribland Gustav, PA, och mig själv.

Sommarens låt – historik
2008: Rick Ross – Hustlin’
2009: Bon Jovi – You Give Love a Bad Name
2010: J Geils Band – Centerfold
2011: Oysterband – Everywhere I Go
2012: Yane – Radioshadow

Eventuella frågor ställs med fördel till Ray “Chopper” Cooper. Tack för uppmärksamheten.