Tags

Jag har ett jobb som innebär att jag i perioder har väldigt lite att göra. Idag är en just sådan dag. Jag har ett jobb, men är mellan jobben på jobbet. Samtidigt är mitt jobb ett jourjobb så jag jourar när jag jobbar även om jag gör  just ingenting på ett aktivt sätt. Eller just passivt aktiv. Ja, men, jag klagar inte. Jag är inget offer.

I mitt jobb uppstår ett existentiellt vakuum  just de dagar när jag inget har att göra. Här sitter jag och har gjort allt, och har inget att göra men ska göra detta intet på plats. Vad jag gör istället är att kolla saker på internet. Folk gör sjukt mycket balla saker. Med pennor och papper. Med kompisar. Med hus. Med färg. Med växter. Med trä och metall. Med kunder. Med screentryck. Med illustrator. I Florida. I Prag. I Stockholm.

Det är djävulen. Jag gör ingenting och kollar på folk som gör allting. Ett kondensat av kreativitet och driftighet. Jag förstår nu varför det är poppis med reality-tv om folk som är usla (tjocka, lata, hoarders etc.). Soffpotatisarna hade ju blivit rejält deprimerade av att se på folk som lyckades.

Härmed surfar jag in på failblog.org och glömmer mig bort. Adjöken.