Tags

, ,

Jag har under en längre tid levt i tron att julhelgen, med all dess sång och gamman, har varat ända fram till påskhelgen – vilket för övrigt är en ännu mer fantastisk helg.

Nu visar det sig tydligen att det var inte sant, för det var inte sant – för däremellan kommer fastan.

Denna nya information slår mig som något problematisk, eftersom det sista jag ägnat mig åt under nämnda mellanperiod är just fastande. Jag har följaktligen blivit fet och lat, vilket inte är acceptabelt. Det klär mig inte alls, trots att jag tror mig vara en ganska fryntlig person – och dessutom behöver jag kunna vandra i trappor.

Jag finner mig alltså tvungen att inleda ett åtgärdsprogram som för närvarande går under etiketten Agility and Power Enhancement Program (APEP).

De ibland er som nu är någotsånär bemedlade i egyptisk mytologi vet att Apep var en ond gud av mörker och kaos; vanligtvis avbildad som en orm som försökte bita ihjäl solguden Ra. Ingen har egentligen någonsin tillbett ormjäveln, och det slår mig som rätt passande.