Tags

, ,

Jag hade ett jobb en gång när jag bodde i Göteborg. Jag bokade möten åt IT-konsulter. Jag kände inte konsulterna Jag kunde inte mycket om IT. Jag var som bäst ok på att vara telefonförsäljare, men jag avskydde varje evig sekund av det. Alla ni som någon gång betalat räkningar vet hur kul det är, eller hur? Varje fredag morgon betalade jag företagets räkningar, eller snarare så registrerade jag dem på internetbanken. Det var veckans jobbmässiga höjdpunkt. Jag älskade det. Den enorma friheten i att slippa låtsas vara någon annan, prata med folk om saker de kan men man själv inte kan något. Slippa känslan av att befinna sig ensam mitt i golfströmmen med bara ett par badyxor och sådana där simkuddar man har på simskolan. Betala fakturor: så jävla värt. I alla fall, jag gjorde detta under ett halvår, och det var den värsta tiden i mitt liv. Men det jag skulle komma till var att då hade jag söndagsångest från och med att jag vaknade på lördag morgon till nästa fredag kl 15:00. Fy fan vad sugigt, eller hur?

Jag brukade äta lunch med Janne förut innan deras företag bytte lokaler. Han var en härlig man, städad och väldressad med en dialekt bestående av lika delar Nilexity-Sudden och Leif GW. En gång berättade han att han jobbat en sväng i porrbranschen i början av 2000-talet. Sen dess fick han heta Porr-Janne. Men skit i det, vad jag skulle säga var att han berättade att han hade haft grov söndagsångest varje söndag i hela sitt liv. Han kan inte vara hemma på en söndag, för då blir han helt deprimerad. Och jag förstår honom. När jag vaknade imorse var jag helt inställd på att livet var slut. Helgen har redan gått när man vaknat, och än värre idag när man tappat en timme i omställningen. Varje jävla söndag är samma visa: Höstbröst och morgonsorg. Ska det vara så här?

Jag ville höra med er om ni kan ge mig tips. “Söndagsångest” ger 53k träffar på Google, så vi lär ju vara några stycken med det här, eller hur? Om jag börjar med mina tips så kan ni fortsätta i kommentarerna.

1. Ät något gott i sängen innan frukost, typ Kexchoklad
2. Gå utomhus
3. Lyssna på låtar som påminner om svunna, goda tider (i mitt fall sommarsemester på Gotland när jag var 11, Sting med Ten Summoner’s Tale)

Ok, nu är det er tur att fortsätta. Go!