Tags

, ,

Ofta så finner jag mig själv tomt stirrande in i skärmen. Klickar fram och tillbaks på samma ställe. Markerar filer. Avmarkerar dem. Det är alltid vid samma tillfällen det händer. Säg att jag ska till mapp C\1. Oftast klickar jag då på C\1, men ibland är jag så jävla snabb så jag klickar in mig på C\2 eller D\ istället. Väl därinne så tar jag mig inte ut. Det är som att hjärnan mergat med filsystemet och jag inte kan gå tillbaka. Istället sitter jag och dumstirrar, klickar och tänker absolut ingenting. Markerar samma filer om och om igen, oförmögen att förstå varför jag inte hittar det jag söker. Känner mig som en karaktär som kommit till en återvändsgränd i ett 8-bitarsspel. Efter 15 sekunder vaknar jag till igen, och då har jag ofta glömt vad det var jag skulle göra.

VARFÖR ÄR DET SÅ HÄR?! Min effektivitet ba POWOWoooo… när det händer. För förutom att det tar tid så hittar jag i regel andra saker som intresserar mig istället. Ofta relaterat till den mappen jag hamnat i. Anledningen till att jag skriver det här nu? Jo, jag skulle göra en presentation i powerpoint. Mallarna ligger i mappen Dropbox\admin\mallar, men jag klickar som en blixt in mig i mappen Hämtade filer. Där finns ju inga jävla mallar, och inget sätt att ta sig vidare heller. Istället för mallar hittar jag bara installationsfilerna till någon skrivardrivrutin jag laddat ner för månader sedan. Ägnar all kraft åt att markera och avmarkera dessa. Vaknar upp och ser en bild på mig själv med skägg. Tänker på internet. Sen på Mon Tracteur. Här är jag nu.

Jag ska försöka återgå till min presentation. Önska mig lycka till, för jag känner mig ibland som Odysseus på någon form av irrfärd tillbaks till Ithaka, och det ska gudarna veta att han hade det inte lätt. Förbättringsförslag mottages tacksamt i kommentarsfälten (eller om ni kan smyga in dem i typ mappen Kunder så att jag hittar dem av misstag en annan gång jag fastnat).