Tags

, , ,

Och en annan sak förresten, nu när jag ändå är bitter och konservativ. Jag har, för att parafrasera Folke Rydén, fyllt trettio och är inte längre vad jag brukade vara. Jag vet, man kan inte tro det – min hy är så len och lystrande!

Likväl. Tablets, smartphones, RFID och laseroperationer i all ära – men vid det här laget hade jag förväntat mig betydligt mer i massproduktion för oss konsumenter. Exempelvis följande:

Jag försöker vara resonlig här, och jag är väl införstådd med att det har hänt mycket bara de senaste decennierna. När jag var ungefär tio år gammal, exempelvis, var en av mina favoritleksaker ett tjockt rep med en metallhake i ena ändan. Vid ett tillfälle lyckades jag slunga iväg metallhaken runt ett träd, varvid den kom tillbaka i väldigt hög hastighet och träffade mig i ansiktet. Jag minns inte hur det hela slutade riktigt, men det var härliga tider.

Vad jag försöker säga är hursomhelst att vi har kommit en lång väg sedan dess, men jag känner ändå en gnagande önskan om mer. Större. Snabbare. Annorlunda.

Vem ska jag ställa min förfrågan till? Typ Vetenskapsrådet? Jag vet inte, jag…