Tags

DOKUMENTET. Det upptar en mycket stor del av min arbetstid. Arbetstiden är en stor del av min vakna tid, så den stjäl även en betydande del av min vakna tid. Min vakna tid är en rejäl del av all min tid. DOKUMENTET är en stor del av mitt liv. När jag skriver orden och ser dem på pränt så vet jag att det är sant.

Berätta inte för mig om DOKUMENTET. Jag har sett det. Jag har växt upp i det. Jag hatar det. Hela min yrkesmässiga gärning kommer att ägnas åt att bekämpa det. Men jag kan samtidigt aldrig fly från det. Jag lever i det. Jag skapar det. När jag är med det är jag inte med någon annan och ingen förstår DOKUMENTET som jag gör. Det behöver mig.

Ni andra kysser era älskade godnatt om kvällen. Jag sparar och stänger av datorn. Jag gör det med trygghet i att det kommer att vänta på mig imorgon, lojalt och troget.

Nu är det mörkt ute. Det är dags för DOKUMENTET att vila.

På måndag ses vi igen.