Tags

, , ,

Ibland kan det vara sådär brutalt tråkigt att jobba; när inspiration och engagemang är som bortblåsta, och man helst bara vill ut i det fria, ut i det lockande obestämda äventyret som säkert finns där.

Det är ju synd när det känns så, men något som är ännu tråkigare är den tid vi lägger på att ta oss till och från jobbet. Samma upptrampade väg vareviga dag; samma usla, glåmiga människor; samma hållplatsutrop, unkna odörer och illa uttänkta reklamaffischer.

Därav min nya hobby! För att få tiden att gå lite snabbare i det allt sävligare snurrande fängelse som är mitt jobbpendlande ägnar jag mig åt att fundera på små hyss och aktiviteter som man skulle kunna ägna sig åt för att få tiden att gå lite snabbare när man är på väg till och från arbetet. Det är en ganska ny hobby, men här är dagens skörd:

  • Hytta med näven åt små barn genom bussfönstret – när deras föräldrar faktiskt ser det
  • Aktivt planera sin rutt för att “råka” stöta på exflickvänner, och sedan låtsas som att man inte känner igen dem
  • Fundera ut det bästa anagrammet på ordet “teknikmagasinet” (rätt svar: “skaka inte min get”)
  • Oombett visa legitimation för spärrvakter
  • Läsa Metro upp och ner, se om det gör någon skillnad
  • Förvirra folk i tunnelbanan genom att le, vara trevlig och lämna plats åt dem

Morgondagens aktivitet: fälttest.