Tags

, , ,

En morgon när jag kom cyklandes till jobbet blev jag mycket förvånad. På gatan, utanför kontoret på Hälsingegatan 38, stod denna man.

Han har stått där i någon vecka nu.

Mannen är ganska kraftigt byggd, även om det inte framgår på bilden (good legs) och han är ungefär två meter lång. Han är på det stora hela en kraftfull och lite skrämmande uppenbarelse. Vid tillfället då bilden togs hade en vänlig själ försett honom med en röd halsduk och en tidning.

Blick still står han, även om det känns som att hans sorgsna ögon söker efter något. Det finns något jagande i mannens blick, ja i hela hans uttryck. Som i en futil protest mot en osynlig övermakt, mot vilken upprorets kamp är förlorad innan den börjat,  tycks han för sig själv upprepa mantrat “det var ju inte så här det skulle bli“.

Den två meter långe mannen står där, sorgsen och tyst. Måndagen den 21 september sade han allt.

Jag tycker att han är lik någon, men kan inte riktigt säga vem. Är han lite lik John Cusack? Peter Serafinowicz?

Det vore tråkigt om han försvann. Nu har jag vant mig vid att han står där, och skulle sakna honom oerhört i så fall.