Tags

, , ,

Ibland har jag svårt att somna på kvällen. Ofta ligger jag och har huvudet fullt av tankar och ofta handlar tankarna om jobbet. Har jag gjort allt jag ska? Har jag glömt nåt? Nej, det är lugnt. Men… eller har jag gjort allt jag ska? Har jag glömt nåt? Så håller det på.

Nu har jag börjat vidta åtgärder för att motverka det här. Istället för att tänka på jobb tänker jag intensivt på något annat, gärna med någon form av problemlösning, på ett mer lättsamt plan.

Jag har två favoritämnen att tänka på:

1) Hur skulle jag klara mig om jag blev strandad på en öde ö?
Här gäller det för mig att tänka ut hur jag skulle göra för att snabbt hitta en plats där det finns färskvatten, bygga ett skydd, göra upp eld, skaffa mat och så vidare. Det är en bra tankebana, eftersom den har en så pass spännande inledning att det är lätt att skjuta undan jobbtankarna. Dessutom blir det en trevligare tankebana ju längre in i den jag kommer; mitt initiala skydd på ön blir min borg, jag kanske träffar vänner i djungeln, jag skapar mig en riktigt trivsam tillvaro. Det är den ena tankebanan.

2) Hur skulle min fantastiska allfarkost se ut och fungera?
Det här är lite knasigare. Jag tänker ibland på en allfarkost som ska kunna åka som en bil, åka som en båt, åka under vatten och dessutom kunna flyga. Jag inbillar mig att det måste vara möjligt att bygga en sådan farkost. Helst ska den vara självförsörjande, sol- och vinddriven, snabb och snygg. Och den ska vara trevligt inredd, så att man har det mysigt under längre resor. Jag överväger rotorblad (helikopterläge) som kan fällas ihop och bli till en mast (segelbåtsläge). Det är bara en av mina oerhört innovativa idéer. Allfarkosten är sannerligen fantastisk. Jag kanske bygger en sådan någon dag. Och den ska vara betydligt snyggare än den här:
Jaha, det var det jag tänker på när jag har svårt att somna. Och precis nu, när jag plitat ned mina anteckningar i den här bloggen inser jag att jag förmodligen vill ha semester.